Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Έτοιμες μελέτες για νέα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ

Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Έτοιμες μελέτες για νέα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ

Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια είχαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Βαρβαρέσος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η χρηματοδότηση νέων έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.  Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας παρέδωσε στον Υπουργό έξι έτοιμες μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού ύψους 2,2 εκατ. ευρώ. Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αφορούν τη Μανολάδα, τη Μέλισσα, το Κάστρο και το Ψάρι.
Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Λέντζα πως επίκειται πρόσκληση για νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου θα υπάρξει η δυνατότητα ένταξης για τα προτεινόμενα αντιπλημμυρικά έργα.
«Εργαζόμαστε εντατικά για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας, για την προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους.  Εδώ και καιρό έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για την χρηματοδότηση και υλοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.  Όλη η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για την έγκαιρη ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, αλλά και τον σχεδιασμό νέων αντιπλημμυρικών έργων», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.