Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Έναρξη εργασιών στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Βάρδας

 

Έναρξη εργασιών είχαμε σε ακόμα ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πρόκειται για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Βάρδας, δυναμικότητας 30 θέσεων, με προϋπολογισμό 1.590.000 ευρώ.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.0799,11 τ.μ. εντός σχέδιο πόλης, στο νοτιοδυτικό άκρο της Βάρδας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση χωρίς δένδρα ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με μέτωπο σε τρεις παρακείμενους δρόμους, πολύ κοντά στην είσοδο της πόλης από το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο . Το κτίριο αναπτύσσεται σε σχήμα ορθογωνικό , με περίκλειστη αυλή – αίθριο- στο εσωτερικό του. Η κεντρική είσοδος χωροθετείται στην βορειοανατολική πλευρά του οικοπέδου, από την οδό Σαλαμίνος, απέναντι από την πλατεία του Κέντρου Υγείας. Όσον αφορά τα μεγέθη του κτιρίου, το κεντρικό κτίριο θα έχει επιφάνεια 474,00 τ.μ., οι ημιυπαίθριοι χώροι 144,00 τ.μ. και τα στέγαστρα 15,00 τ.μ.

Ο Παιδικός Σταθμός της Βάρδας ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Πλέον, με το πέρας των εργασιών, οι δημότες και τα παιδιά τους θα αποκτήσουν έναν υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό