Βραβεύσεις σε μαθητές και μαθήτριες


Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης τίμησε το μέλλον του τόπου!
Το φωτεινό μέλλον του τόπου μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας που πέτυχαν σημαντικές επιτυχίες, βράβευσε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λεχαινών, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι βραβεύσεις έγιναν παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευση Ηλείας Ανδρέα Καρατζά, ο οποίος μάλιστα βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς βράβευσε η αρμόδια  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Κακαλέτρη.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, εστιάζοντας την αξία της αριστείας και της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση. «Εσείς είστε το μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι βραβεύσεις

Γυμνάσιο Λεχαινών
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λεχαινών βραβεύτηκαν για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη το στο  Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 36 συμμετοχών από  Σχολεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν  «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα του Γυμνασίου Λεχαινών διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής». Το έργο της ομάδας  αποτελούνταν από τέσσερα (4) διαφορετικά συστήματα που αναδείκνυαν τις απειλές  της κλιματικής αλλαγής για την περιοχή της Μεσογείου.
Παράλληλα, το Γυμνάσιο Λεχαινών βραβεύτηκε για την συμμετοχή του και την διάκρισή του στο Πρόγραμμα για τα Οικολογικά Σχολεία.
Οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν και αποτελούν την ομάδα Ρομποτικής RoboQueens του Γυμνασίου  Λεχαινών: Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου,  Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου,  Φίλια Χρυσούλα του Δημητρίου Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου.
Επίσης, βραβεύτηκαν και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας: Γεωργάκης Αριστείδης και  Σχοινάς Δημήτριος.

ΕΠΑΛ Λεχαινών
Το ΕΠΑΛ Λεχαινών βραβεύτηκε για την συμμετοχή του και την διάκρισή του στο Πρόγραμμα για τα Οικολογικά Σχολεία.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι μαθητές: Γιατρά Ευφροσύνη, Κατσίγιαννης Βασίλειος, Στεργιόπουλος Στέφανος, Χατζής Γεώργιος, Χάτια Ερμάλ, Καπατσούλιας Χαράλαμπος, Φλιατούρας Χρήστος, Παναγοπούλου Θεοδώρα, Σκουρλά Διονυσία, Γεωργακόπουλος Χρήστος, Γεωργόπουλος Σπυρίδων, Καλαντζής Πέτρος, Μπραχόλλι Μονόλιθος Αντώνιος, Μυλωνάς Νικόλαος, Ταρναρής Αλέξιος, Μάργαρης Αντώνιος, Μπραχόλλι Μονόλιθος Στράτος, Νικολουτσόπουλος Γεώργιος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Τίφι Φερνάντο, Λυκουργιώτη Μαρία, Λυκουργιώτης Γιάννης, Χαρούνι Σεριφέ.
Επίσης, βραβεύτηκε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λεχαινών Χατζηγιάννης Θεόδωρος και οι εκπαιδευτικοί Κοπαράντζου Μαρία, Σιδηροκαστρίτης Αλκιβιάδης, Αντωνακόπουλος Αντώνιος, Καραμπέτσου Αγγελική, Βατσής Παναγιώτης.

2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών «Πάρης Κατσούφης»
Βραβεύτηκαν επίσης μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών «Πάρης Κατσούφης» για την συμμετοχή τους και την επιτυχία τους στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Γ΄-ΣΤ΄ τάξης κατέκτησαν την πρώτη θέση, στην ανοικτή κατηγορία «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού». Το project αφορούσε στη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου. Βραβεύτηκαν οι μαθητές Άννα Παπαχρήστου, Δανάη Σκρέκα, Ευαγγελία Τσαβούρου, Φωτεινή Κάτσου, Βασίλης Ζωγόπουλος και Εμμανουήλ-Μάριος Ζαφειρόπουλος που συγκρότησαν την ομάδα Ρομποτικής του 2ου Δ.Σ. Λεχαινών «Πάρης Κατσούφης», καθώς και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής  Παναγιώτης Μηχανός.

Διακρίσεις στους Μαθητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Τέλος, βραβεύτηκαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα:
Στίβας Γεώργιος  1ος στα 60 μέτρα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
Πρέντζι Εμμανουέλλα  1η στη ρίψη σφαίρας από το Δημοτικό Σχολείο Μανολάδας
Χριστόφ Σάσο  1ος στα 60 μέτρα μεγαλύτερης ηλικίας από  Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανολάδας.