Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων των Κοινοτήτων Μέλισσας, και Κουρτεσίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα πλαίσια της πυροπροστασίας, σε συνεργασία με τη Κοινότητα Μέλισσας, και με το Δασαρχείο Αμαλιάδας, ολοκλήρωσαν τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, και δασικών δρόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος Μέλισσας - Κουρτεσίου προϋπήρχε από το 1850 περίπου, όπου ένωνε τον κάμπο με τα χωριά της Πηνείας, και ήταν τα τελευταία 50 χρόνια ανενεργός.

 

Για πρώτη φόρα, επιχειρήθηκε διάνοιξη σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλους, αλλά και μείζονος σημασίας, αφού η εγκατάλειψη της, αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, διότι δεν υπήρχε βατότητα σε όχημα της πυροσβεστικής,  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Είναι άκρως απαραίτητο, να υλοποιείται κάθε χρόνο η διάνοιξη και η συντήρηση αυτών των δρόμων, ώστε να δημιουργείται αντιπυρική προστασία και παράλληλα να βελτιώνεται και η προσβασιμότητα της αγροτικής οδοποιίας, καθώς από τον Δήμο μας, εξάγονται χιλιάδες τόνοι προϊόντων.

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας, δήλωσε:

«Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύουμε τους Συνδημότες μας, την πολύτιμη, και μοναδική φυσική μας κληρονομιά, και τα πανέμορφα δάση του Δήμου μας. Η προστασία και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με στόχο την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε διανοίξεις δασικών δρόμων, και αντιπυρικών ζωνών, ώστε να ανταποκριθούμε ταχύτερα, στη διαχείριση φυσικών καταστροφών».

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κοινότητας Μέλλισας κ. Λυκοκανέλλου Α. ανέφερε:

«Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Λέντζα Γ., στην Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Κακαλετρη Γ.    και την Αντιδήμαρχο

κ. Γιαννιτση Α. , για την άριστη συνεργασία, καθώς και στους κατοίκους της Μέλισσας, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές και πραγματικά" βάζουν πλάτη" όταν απαιτείται για την προστασία, την ανάπτυξη, και την εξέλιξη της κοινότητας Μέλισσας».

 

Παρόντες στη διάνοιξη του δασικού δρόμου ήταν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. συνοδευόμενος από τη Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κακαλέτρη Γ.