Διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. 

Το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι.) διοργανώνει την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 6 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας.

Το περασμένο έτος καταγράφηκε δραματική αύξηση σε  δολοφονίες γυναικών που σχετίζονται με το φύλο τους. Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας σε ό,τι αφορά την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, είναι ήδη αξιοσημείωτη. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση του ζητήματος διεπιστημονικά, με σκοπό την κατανόηση του προβλήματος και της χρήσης του όρου, την ενημέρωση του κοινού και τη διερεύνηση των κοινωνικών και νομικών παραμέτρων αλλά και των τρόπων καταπολέμησής του φαινομένου.    

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εισαγωγική τοποθέτηση της προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι., κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, βουλευτή Α΄ Αθηνών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Αννίτα Δημητρίου.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, η κυρία Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, η κυρία Άννα Καραμόσχογλου, Αντεισαγγελέας Εφετών και ο κύριος Θάνος Ασκητής, καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ι.Ψ.Σ.Υ. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης, εκ μέρους του συλλόγου αποφοίτων του πανεπιστημίου LSE,  η κυρία Μαίη Ζαννή, πολιτικός επιστήμονας, και η κυρία Αθανασία Χάλαρη, επίκουρη καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Northampton.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κυρία Βάσω Κόλλια, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΦΙ., π. Γενική Γραμματέας Ισότητας και π. Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς.

 

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοικτή για το κοινό στο σύνδεσμο: ​

https://www.youtube.com/watch?v=vQU5-UWzruA