Δράσεις για τις εξαρτήσεις
 
Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Πύργου, πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις με θέμα «οι εξαρτήσεις» σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τις εξαρτήσεις όπως, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και οι ναρκωτικές ουσίες. Αρχικά, αναλύθηκαν διεξοδικά τα αίτια που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στις εξαρτήσεις, τα είδη αυτών, τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε μια εξαρτητική συμπεριφορά καθώς και τις δυνατότητες «απεξάρτησης».
Επίσης, μέσα από το πλαίσιο της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους πρόληψης, όπως η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας του ατόμου, προκειμένου ν' απορριφθούν ανάλογες επιλογές.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Νιπεργιάλη Διευθυντή του Γυμνασίου Νεοχωρίου  για την αποδοχή στην πρόσκλησή και την άψογη συνεργασία μας.
Από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κας Γεωργίας Κακαλέτρη.