3η συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού 

Οργάνου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Στο επίκεντρο η πυροπροστασία και ο συντονισμός

 

Η 3η ειδική συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Βαγγελάκου.

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο συζητήθηκε εκ νέου ο συντονισμός των δράσεων, καθώς και οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και προγραμματιστεί προκειμένου να ζήσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους καθαρισμούς των οικόπεδων, στην ενημέρωση των δημοτών και τον ρόλο που θα παίξουν σε αυτή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καθώς και ο συντονισμός για την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, όπως τονίστηκε έχουν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι απαραίτητες μελέτες για τις συμβάσεις που αφορούν την πυροπροστασία στις περιοχές του Δήμου, οι οποίες αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ.

Εκτός από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας Νίκος Σίνος, ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης, ο Προϊστάμενος Τμ. Πολ. Προστασίας ΠΕ Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διοικητής Α.Τ. Βουπρασίας Νίκος Λαγκαδινός, ο Λιμενάρχης Κυλλήνης Ιωάννης Φουσέκης, εκπρόσωποι της 117 Π.Ν.Μ εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αμαλιάδας, καθώς και Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου.