ΕΦΕΡΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- Γ.ΛΕΝΤΖΑ ΜΕ ΤΟΝ 

 ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Σ. ΠΕΤΣΑ

 

Εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, για να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις το έργο του 'Βιολογικού Καθαρισμού Βάρδας', απέφερε η συνάντηση που είχαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

Το αίτημα που τέθηκε στον κ. Πέτσα αφορούσε τα συνοδευτικά έργα και εν προκειμένω την κατασκευή των συνδέσεων που είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το συνολικό έργο του βιολογικού καθαρισμού. Ο υπουργός κατανόησε την αναγκαιότητα υλοποίησης του αιτήματος και εξασφαλίζεται πλέον ένα συμπληρωματικό ποσό στην παρούσα φάση της τάξεως των 500.000 ευρώ, το οποίο και θα διατεθεί για την κατασκευή των συνδέσεων.

 

Η σημασία της εξασφάλισης του επιπλέον χρηματικού ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το έργο θα κινδύνευε ακόμη και με απένταξη, αφού χωρίς την κατασκευή των συνδέσεων δεν θα ήταν εφικτή η ολοκλήρωσή του άρα δεν θα μπορούσε να τεθεί και σε λειτουργία.  

 

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου ύψους 12 εκ. ευρώ, προκειμένου μετά από πολύχρονες περιπέτειες να υλοποιηθεί η κατασκευή του.

 

Το έργο των 12 εκατ ευρώ κατατάσσεται στα τρία μεγαλύτερα έργα στη λίστα του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και του ΕΣΠΑ 2014-2020. Αποτελείται από δυο επιμέρους έργα: (1) Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών, (2) Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων οικισμών πρώην Δήμου Βουπρασίας. Επιπλέον,  προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης περίπου 17 χιλιομέτρων.

 

Τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Λέντζας εμφανίστηκαν απολύτως ικανοποιημένοι από αυτή την θετική εξέλιξη, ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό προκειμένου να διευθετηθούν τυχόν εκκρεμότητες που ενδεχομένως προκύψουν στην πορεία, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής της Βάρδας.