Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ακόμη και 201 χρόνια μετά. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο, ο πολίτης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να βρει σταθερές και αξίες πάνω στις οποίες θα μπορέσει να στηριχθεί και να πορευθεί. Αξίες όπως η Δημοκρατία, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο αγώνας για την Ελευθερία και για την πρόοδο της Πατρίδας, συνιστούν ισχυρά θεμέλια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος, έχοντας, παράλληλα, ως οδηγό το απαράμιλλο πνεύμα Ανθρωπισμού που μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο φετινός εορτασμός, 201 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, είναι ιδιαίτερος για τους Έλληνες. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία που δέχεται εισβολή. Οι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα τις εισβολές γιατί βιώσαμε τα δεινά της εισβολής στην Κύπρο το 1974. Ο απανταχού Ελληνισμός πρεσβεύει το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ των λαών. 

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου και εκφράζει με αισιοδοξία την πεποίθησή του για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο του ιστορικού παρελθόντος του έθνους μας. Ας υψώσουμε όλοι σήμερα τη σημαία μας ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας