Με αυξημένη εγρήγορση η συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Υπέρ πάντων αγώνας για την αποτροπή των πυρκαγιών»

 

Ειδική αναφορά στο νέο νόμο για τον καθαρισμό των οικοπέδων

 

Με αυξημένη εγρήγορση, λόγω των αρκετών πυρκαγιών που έχουν ήδη παρατηρηθεί στον Νομό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο Δημαρχείο Λεχαινών.

Κύριο θέμα ήταν η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και το πλαίσιο αποτροπής πυρκαγιών.  Τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Βαγγελάκος, αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα τόνισαν πως όλα τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου είναι στη διάθεση της Π.Υ.

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στο νέο νόμο για τον καθαρισμό των οικοπέδων σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες οικοπέδων θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου να προβούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, 

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους.

-Κλάδεμα δέντρων

- Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών 

-Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτωνκαθαρισμού.

Όπως σημειώνεται, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν πράξουν όπως ορίζει ο νόμος, επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μάλιστα, ζήτησε την συνδρομή της Π.Υ. για την ενημέρωση των δημοτών στο θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων, ειδικά για αυτά που βρίσκονται σε σημεία μεγάλης επικινδυνότητας. Παράλληλα, ζήτηση τη βοήθεια των Δασαρχείου και Π.Υ.  για την απομάκρυνση κομμένων κορμών δέντρων από το δάσος της Στροφυλιάς.

«Έρχεται δύσκολη περίοδος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά θα κάνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για την αποτροπή των πυρκαγιών», τόνισε ο Γιάννης Λέντζας. 

 

Ποιοι συμμετείχαν

Στην τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εκτός από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συμμετείχαν οι: Κορδονούρης Γιώργος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου, Αντιπλοίαρχος  Φουσέκης Ιωάννης Λιμενάρχης Λ/Χ Κυλλήνης, Θωμόπουλος Διονύσιος Δασάρχης Αμαλιάδας, Μπαλκάμος Κω/νος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, Αστυνόμος Β΄ Λαγκαδινός Λεωνίδας  Διοικητής ΑΤ Ανδραβίδας-Κυλλήνης,  Αστυνόμος Β΄ Λαγκαδινός Νικόλαος Διοικητής ΑΤ Βουπρασίας, Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ηλείας, Λεβέντης Θεόδωρος Διοικητής Π.Υ. Λεχαινών , Ασμ/χος Βόσσος Ανδρέας Εκπρόσωπος 117 ΠΜ, Μπιτούνη Πολυξένη Δημοτική Σύμβουλος, ΣίνοςΝικόλαος Αντιδήμαρχος, Δρακιάς Περικλής Πρόεδρος Κ. Αρετής, Αποστολόπουλος Ανδρέας Πρόεδρος Κ. Μυρσίνης, Παναγιώταρος Διονύσιος Πρόεδρος Κ. Λεχαινών, Αντωνακόπουλος Αναστάσιος Πρόεδρος Αετοράχης, Καλύβας Θεόδωρος Πρόεδρος Κ. Καπελέτου, Παναγόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Κ. Μπορσίου, Χριστόπουλος Παναγιώτης Πρόεδρος Κ. Στρουσίου, Καμίλης Δημήτρης Πρόεδρος Κ. Κάτω Παναγιάς, Παναγόπουλος Παναγιώτης Πρόεδρος Κ. Βάρδας, Ανδρέου Ξενοφών Πρόεδρος Κ. Νέας Μανολάδας.