Με σύνθημα «Ο Πολιτισμός είναι Παιδεία» το 11οΔιεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Ένα ταξίδι πολιτισμού από την Ηλεία μέχρι την Κωνσταντινούπολη!

 

Με Χαρούλη, Λέκκα και πληθώρα ποιοτικών εκδηλώσεων το φετινό Φεστιβάλ

Η τελετή λήξη θα πραγματοποιηθεί στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης!

 

Με σύνθημα «Ο Πολιτισμός είναι Παιδεία» ξεκινά στις 22 Ιουλίου το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το οποίο φέτος φιλοδοξεί να δικαιώσει τον τίτλο του ως «Διεθνές». Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, γεμάτο συναυλίες, μουσικές βραδιές, αλλά και την συμμετοχή μουσικών σχημάτων από το εξωτερικ,ό και θα κλείσει στην Κωνσταντινούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης! Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών ξεχωρίζουν οι δύο συναυλίες στο Κάστρο Χλεμούτσι με Γιάννη Χαρούλη και Βασίλη Λέκκα. 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Λεχαινών από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Χαντζή και τον υπάλληλο του Δήμου Γιώργο Σαραντόπουλο.

 

Γ. Λέντζας: «Για να αποκτήσει επιτέλους και ουσία ο τίτλος Διεθνές Φεστιβάλ»

«Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τίτλο «Ο πολιτισμός είναι παιδεία» ξεκινάει το ταξίδι του σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας Δήμου Νεάπολης Συκεώνκαι με διεθνή μουσικά σύνολα. Παρουσιάζεται, με διαφορετική θεματολογία, με προβολή των τοπικών μουσικών και των τοπικών επιχειρήσεων και τέλος με μια διαφορετική θεματολογία. Το τέλος, δε, αυτού του ταξιδιού θα είναι εξίσου συναρπαστικό και ξεχωριστό ,καθώς θα πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, για να αποκτήσει επιτέλους και ουσία ο τίτλος «Διεθνές Φεστιβάλ», στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου», τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.   

 

Κ. Χαντζής: «Θα είναι Διεθνές και στην πραγματικότητα»

«Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Οργανισμού στην πρώτη μου χρονιά αποφασίσαμε με τον Δήμαρχο και τον υπάλληλο του τμήματος Προγραμματισμού κ. Σαραντόπουλο και χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, να προχωρήσουμε με το Φεστιβάλ το οποίο θα είναι Διεθνές και στην πραγματικότητα. Η θεματολογία αυτού είναι ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο αφιέρωμα στο περιβάλλον, αφιέρωμα στην τζάζ, αφιέρωμα στην ημέρα του εκπαιδευτικού και αφιέρωμα στην παιδική δημιουργία. Και τέλος θα ήθελα να πω ότι επιτέλους θα κλείσει το Φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη, οπότε αποκτά και επίσημα τον τίτλο Διεθνές».

 

Γ. Σαραντόπουλος: «Πήραμε την σκυτάλη και αξιοποίησαμε πολύ καλύτερα»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Λέντζα και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χαντζή, για την πρόκληση – πρόσκληση να ασχοληθώ τις τελευταίες 20 ημέρες σε μια συζήτηση που είχαμε ήδη κάνει εδώ και μήνες με τον Δήμαρχο στο πως θαμπορέσουμε να οργανώσουμε ένα Διεθνές Φεστιβάλ. Στο μυαλό του Δημάρχου ήταν από αρχές Ιανουαρίου που είχαμε μείνει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή -διότι η λήξη της θητείας του κ. Βούκανου ήταν στις 31 Δεκεμβρίου και δεν είχε ανανεωθεί- και ως εκ τούτου υπήρχε ένα σκεπτικό να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα Φεστιβάλ, να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το Φεστιβάλ, να πάρουμε τη σκυτάλη από αυτά που μας παρέδωσαν και να τα αξιοποιήσουμε πολύ καλύτερα από ότι τα βρήκαμε. Το σκεπτικό του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου ήταν επιτέλους το Διεθνές Φεστιβάλ να αποκτήσει και ουσία στον τίτλο. Ως εκ τούτου άμεσα προβήκαμε άμεσα σε κινήσεις για διεθνείς συνεργασίες. 

 

Πρόγραμμα 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης 2022

 

 

22 Ιουλίου 2022

21:00 Πλατεία «Αγίας Σοφίας» Ανδραβίδας - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας- Χορευτικά του Δήμου.

 

23 Ιουλίου 2022

21:00  Κάστρο Χλεμούτσι- Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με την Λουκία Βαλάση και τον Γιώργο Σαρρή.

 

24 Ιουλίου 2022

21:00 Κάστρο Χλεμούτσι – Βασίλης Λέκκας- Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς».

 

29 Ιουλίου 2022

21:00  Λεχαινά - Φιλαρμονική Στουτγκάρδης (Ορχήστρα και χορωδία του Μπέμλινγκεν).

        Εγκαίνια διάνοιξης δρόμου στην οδό Σπηλιοτοπούλου, Λεχαινών.

 

 

01 Αυγούστου 2022

21:00 Κάστρο Χλεμούτσι- Χαρούλης Γιάννης.

 

03 Αυγούστου 2022

Κοτύχι : Αφιέρωμα στην ημέρα Περιβάλλοντος.

19:00  Έκθεση φωτογραφίας.

21:00  Συναυλία Φιλαρμονικής Λεχαινών και χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών.

 

08 Αυγούστου 2022

21:00 Κάστρο Χλεμούτσι – Μουσικό συγκρότημα «Τα Χρώματα της Ήλιδας».

 

11 Αυγούστου 2022

22:00 Κουνουπέλι - Αυγουστιάτικη Πανσέληνος - Μουσική βραδιά αφιέρωμα στη τζαζ.

 

Το 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου - Λήξη Φεστιβάλ.

Στη Θεολογική Σχολή Χάλκης (Κωνσταντινούπολη) - Αφιέρωμα στην «Ημέρα Εκπαιδευτικού», με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Λεχαινών και της Χορωδίας Μυρτουντίων Λεχαινών.