Πρώτο βήμα η αναγνώριση των έκτακτων αναγκών από τις θεομηνίες

Λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ των τεσσάρων πληγέντων Δήμων της Ηλείας

Με το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ των τεσσάρων πληγέντων Δήμων της Ηλείας χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2021. 

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με το ποσό των 400.000 ευρώ από το «Πρόγραμμα πρόληψηςκαι αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού της Χώρας», σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας ευχαριστεί το Υπουργείο και προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό για την άμεση αναγνώριση των έκτακτων αναγκών του Δήμου, καθώς και τους Βουλευτές του Νομού μας που στήριξαν το απολύτως δίκαιο αίτημα για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έγκαιρα, αμέσως μετά τις πρόσφατες θεομηνίες, ανέλαβε πρωτοβουλίες με επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να καταδείξει, μέσα από τα θεσμικά όργανα του Κράτους, πως πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή στην αντιμετώπιση, και κυρίως την πρόληψη των πλημμυρικών φαινομένων στη περιοχή μας.

«Η έγκριση της χρηματοδότησης για την άμεση επούλωση των «πληγών» που άνοιξαν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι πρόσφατες θεομηνίες είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα είναι η ολοκλήρωση των μελετών για τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου αποστραγγιστικού δικτύου και η κατάθεσή τους προς χρηματοδότηση στο Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει επιτέλους μία οριστική και ολιστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που ταλανίζουν τον τόπο μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.