Μια γυναίκα μας φέρνει σε αυτόν τον κόσμο,

Μας φροντίζει μέρα και νύχτα

Σε αυτήν χρωστάμε όσα είμαστε σήμερα

Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να ορκιστούμε,

ότι θα είμαστε πάντα με το μέρος της…

 

«Η σημερινή ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη γυναίκα μητέρα, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα σύντροφο, τη γυναίκα εργαζόμενη, τη γυναίκα που δεν έχει ανάγκη κανενός προσδιορισμού πριν από το φύλο της.

Στην ηρωίδα γυναίκα της διπλανής πόρτας, που παρά τα στερεότυπα και τις κοινωνικές διακρίσεις, έχει καταφέρει να αλλάξει το ρου της ιστορίας και να αναδείξει τη δυναμική πλευρά των γυναικών και την πολυσήμαντη προσφορά της στην κοινωνία.

Στη γυναίκα εκείνη, που συνεχίζει να μάχεται για ισότητα, μια συμμετοχική ισότητα παντού, σε όλους τους χώρους, στην πολιτική, στους χώρους εργασίας και σε όλους τους ευρύτερους τομείς της κοινωνίας μας.

Φέτος, στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υποκλινόμαστε σε όλες τις γυναίκες, που δίνουν ακόμα τη μάχη κατά της πανδημίας, αφού αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, που απασχολούνται στις υπηρεσίες της υγειονομικής περίθαλψης.

Παράλληλα εκφράζουμε την αγάπη, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες της Ουκρανίας, που ζουν στον όλεθρο της Ρωσικής εισβολής».

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας