Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Ν. Φαρμάκης: «Προτεραιότητα η εκπαίδευση των παιδιών μας σε σύγχρονα σχολεία»

«Οι σύγχρονες υποδομές που θα παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για τη μόρφωση των μαθητών, των παιδιών μας, είναι η προτεραιότητά μας στην εποχή που ζούμε. Οι νέες σχολικές εγκαταστάσεις έρχονται να “θεραπεύσουν” κενά πολλών ετών, που έχουν να κάνουν με λάθος σχεδιασμούς και με έκτακτα γεγονότα, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας.»

Γ. Λέντζας: «Ως Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, και τα παιδιά μας να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται, ώστε να βγουν δυνατά στον στίβο της ζωής και της εργασίας» δήλωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας επισκεπτόμενοι σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου ανεγείρονται δυο σχολικές μονάδες και ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών για την στέγαση σεισμόπληκτου σχολείου.

Ο κ. Φαρμάκης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρομμάτη, παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, επισκέφθηκαν τα εργοτάξια και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανολάδας και του Γενικού Λυκείου Λεχαινών. Οι ανάδοχοι διαβεβαίωσαν ότι δυο έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται από τις συμβάσεις τους, και η επόμενη σχολική χρονιά (σ.σ Σεπτέμβρης και Δεκέμβρης αντίστοιχα) θα βρει τους μαθητές σε νέες εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για δυο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ (3,1 εκατ. ευρώ έκαστο) τα οποία έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».

Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον χώρο όπου τοποθετούνται οι λυόμενες αίθουσες που θα στεγάσουν προσωρινά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας - το κτίριο του οποίου κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό του Μαΐου 2019 - καθώς μέχρι σήμερα φοιτούν διασκορπισμένοι σε διάφορα σχολικά κτίρια της πόλης. Σημειώνεται πως η μεταφορά και τοποθέτηση των λυόμενων οικίσκων υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε. ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ποσό του 1 εκ. ευρώ.

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται στην πράξη η συνέπεια λόγων και έργων της νέας Περιφερειακής Αρχής, ενώ το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εργασίες ανέγερσης των δυο νέων σχολικών κτιρίων είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης και συνεχούς προσπάθειας όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, να μην χαθεί άλλος χρόνος.», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διονύσιος Κεκάτος, Παναγιώτης Βαγγελάκος, Αλεξάνδρα Γιαννίτση και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κώστας Βαρβαρέσος, ο πρόεδρος της Τ.Κ Ν. Μανολάδας Ξεν. Ανδρέου, καθώς και ο Δ/ντης του Δημ. Σχολείου Ν. Μανολάδας, Δ. Βασιλόπουλος. Η ενημέρωση, έγινε από τους εργολάβους και τους επιβλέποντες μηχανικούς των έργων, παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλου και της μηχανικού Ναν. Παναγιωτοπούλου.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «ΡΟΥΣΚΟΥΛΑ»

Ακολούθως, ο κ. Λέντζας Γ μαζί με τον κ. Φαρμάκη Ν., επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για την πορεία δυο ακόμα σημαντικών έργων στην Κυλλήνη και στη Νέα Μανολάδα και πιο συγκεκριμένα, τα «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας Λιμένα Κυλλήνης» και την «Ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα», στη νότια είσοδο της Νέας Μανολάδας. «Είναι έργα υποδομής τα οποία κρατούσαν αρκετά πίσω την περιοχή μέχρι σήμερα. Σαφέστατα, δεν την οδηγούν αμέσως εκεί που θέλουμε, αλλά δείχνουν ότι λειτουργούμε με έναν και μόνο κανόνα, την αλλαγή ταχύτητας. Κι αυτή, μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε κάτι καλύτερο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης.