ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Εορτασμού της Ιστορικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

     Σύμφωνα με τα 73884/11.10.2021 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπονήσσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου – Τμήμα Τοπικής Αυτ/σης  το υπ αρ. 74901/13-10-2021  , σε συνδυασμό και των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

   Α΄ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

   Γενικός σημαιοστολισμός, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου 2021, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

   Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. , καθώς και οδών και πλατειών  κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

 

   Β΄ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   α) Στις 27 Οκτωβρίου 2021– Ημέρα  Τετάρτη

   1- Ομιλίες από ομιλητές, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τις Δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. για το νόημα της Επετείου, σύμφωνα πάντα με τις Αποφάσεις και οδηγίες σχετικά με τα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19

2- Ώρα 11:00 κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Καπετάν Κωνσταντή Ανδραβιδιώτη από τους μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

   β) Στις 28 Οκτωβρίου 2021 - Ημέρα   Πέμπτη

1- Ώρα 7:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική «Ο ΑΡΙΩΝ» θα παιανίζει  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παίξει θούρια και εμβατήρια.

2- Ώρα 9.30πμ θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης  της Πόλης μας και μετά το τέλος αυτής θα εκφωνηθεί  ο πανηγυρικός της ημέρας

3- Μετά τον πανηγυρικό θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και αφού τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική.

4- Μετά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και τμημάτων του Συλλόγου «Μοριάς», προ των επισήμων, στο χώρο του Ηρώου.διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά.

5- Τελετάρχης ορίζεται η κ. Ιωαννίδου Κυριακή τηλ. 6938786055) Τοπική Σύμβουλος Δ.Κ. Ανδραβίδας.

6- Στην δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και τις άλλες εκδηλώσεις καλούνται να πάρουν μέρος: 1) Οι Ιερείς της πόλης, 2) Εκπρόσωπος του Δήμου, 3) τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Τ.Κ. Σταφιδοκάμπου και Τ.Κ. Στρουσίου, 4) Αντιπροσωπεία της 117 Π.Μ., του ΚΕΑΤ, της Πυροσβεστικής Αεροδρομίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, 5) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών και τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, 6) οι κ. Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ., 7) οι κ. Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Ν.Π.Ι.Δ. και της Τράπεζας Πειραιώς, 8) Αντιπροσωπεία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, 9) Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τα Συμβούλια των Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Οργανώσεων και Σωματείων, 10) Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Ανδραβίδας και όλος ο λαός της πόλης.

 Δέκα πέντε λεπτά πριν αρχίσει η δοξολογία, δηλαδή στις 09:15 ώρα της 28ης Οκτωβρίου 2021, οι ανωτέρω πλην των Σχολείων και του κλήρου, παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου, για την από κοινού μετάβαση στον Ιερό Ναό.

 Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί δεξίωση των αρχών και των πολιτών στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας.

Επίσης, μετα το πέρας της παρελάσεως, ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ»  θα πραγματοποιήσει χορευτικές εκδηλώσεις, στην πλατεία Ανδραβίδας.

                Το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας παρακαλείται για την τήρηση της τάξης σε συνεννόηση με την τελετάρχη.

                Η δαπάνη των στεφάνων επιβαρύνει τους καταθέτες.               

 Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

                                                                              Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ