Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Στην Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας ο Λευτέρης Αυγενάκης

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό ο Γιάννης Λέντζας κάλεσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να συμβάλει στην διεθνήαναβάθμιση του θεσμού

 

Την Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας θα τιμήσει με την παρουσία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο πλαίσιο της εισήγησής του στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό που γίνεται στην Πάτρα, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος με της σειρά του την αποδέχθηκε και δήλωσε ενθουσιασμένος, καθώς θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα μοναδικά στο είδος τους άλογα Ανδραβίδας.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τόνισε πως με την αρωγή της Πολιτείας, ο Δήμος στοχεύει να αναβαθμίσει την Ιππική Έκθεση σε Διεθνή, καθώς και να διοργανώσει Ιππικούς Αγώνες στην Ανδραβίδα. Παράλληλα, ο Γιάννης Λέντζας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης να φιλοξενήσει σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις θαλάσσιων σπορ.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Σύνεδροι

Κυρίες και Κύριοι,

Με ξεχωριστή χαρά χαιρετίζουμε τις εργασίες του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό και καλωσορίζουμε όλους τους εκλεκτούς εισηγητές. Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία. 

Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει εδώ, στην Ηλεία και στην Δυτική Ελλάδα. Ο παγκόσμιος φάρος του Ολυμπισμού, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, η Αρχαία Ολυμπία, φωτίζει τον τόπο μας και μας δείχνει τον δρόμο. Η σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και τον τουρισμό αποτελεί διέξοδο ανάπτυξης για την περιοχή μας. Προαπαιτούμενα είναι η ενεργός εξωστρέφεια με την συμμετοχή της Τοπική Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, των επαγγελματιών του αθλητισμού και εν τέλει όλης της κοινωνίας.

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης δραστηριοποιούνται δεκάδες αθλητικά σωματεία με εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές. Ο αθλητισμός είναι ζωντανό κύτταρο της περιοχής μας, αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς μας. Ο Δήμος μας έχει ήδη προχωρήσει και προγραμματίσει αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, δίνοντας βάρος στον δωρεάν μαζικό αθλητισμό. 

Η περιοχή μας διαθέτει ένα απέραντο παραλιακό μέτωπο, το οποίο σε συνδυασμό με τον λιμάνι της Κυλλήνης και τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, θα μπορούσαν ένα αποτελέσουν μια ενδεδειγμένη επιλογή για τη φιλοξενία σημαντικών διεθνών διοργανώσεων θαλάσσιων σπορ. 

Το νέο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας που ετοιμάζουμε θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ιππείς και φίλους της ιππασίας σε όλη τη χώρα. Με την αρωγή της Πολιτείας στοχεύουμε στη διοργάνωση Διεθνούς Ιππικής Έκθεσης, καθώς και Διεθνούς Ιππικού Αγώνα. Οραματιζόμαστε δυναμική παρουσία στο ελληνικό, στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές προσκήνιο.

Σήμερα από αυτό το βήμα, απευθύνω σε εσάς κ. Υφυπουργέ επίσημη πρόσκληση για να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας, ώστε να έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα μοναδικά στο είδος τους άλογα Ανδραβίδας, που είναι γνωστά σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ως Δήμαρχος και ως κάτοικος της περιοχής αυτής είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα τεθούν επί τάπητος ουσιαστικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας.  

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνοντας το μερίδιο  της ευθύνης μας, παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις, πρόθυμοι να συμπορευτούμε στην κοινή προσπάθεια για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου».