Συνάντηση κ. Κωνσταντίνου Χαντζή  Προέδρου Συνδέσμου Αποχέτευσης « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Τραγανού και Αγίας Μαύρας.

Εκτενέστατη ήταν η συζήτηση η οποία έλαβε μέρος στα γραφεία του Συνδέσμου  Αποχέτευσης « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» τις 12-07-2021 παρουσία του πρόεδρου κ. Κωνσταντίνου Χαντζή και των πρόεδρων των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες πρόκειται να γίνει η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου προϋπολογισμού 6.500.000,00 ευρώ.

Στη συνεδρίαση  παρευρέθησαν οι πρόεδροι  Στρουσίου κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος,  Αγίας Μαύρας κ. Γεώργιος Σταθόπουλος, Τραγανού κ. Νικόλαος Τσάκωνας, Νεοχωρίου κ. Βασίλειος Τσάγκος και Σταφιδοκάμπου κ. Βασίλειος Κλαμπάνος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» ενημέρωσε τους προέδρους για την εξέλιξη του έργου και τις δυσκολίες που αυτό αντιμετωπίζει από την άρνηση των υπολοίπων τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου στο να αποδεχτούν την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπου κάνει αναφορά για εκλογή αντιπροέδρου και όχι στο να γίνουν αρχαιρεσίες για εκλογή προεδρείου. «Η άνευ προηγούμενου άρνηση των κύριων κ. Ανδρέα Μαρίνου Δημάρχου Πηνειού, κ Νικόλαο Γεωργόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πηνειού και του κ. Έκτορα Ρουμελιώτη Δημοτικό Σύμβουλο αντιπολίτευσης Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης  δημιουργεί προβλήματα τόσο στην υλοποίηση του έργου, όσο και στην ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου».  Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντίνος Χαντζής τόνισε «ότι ο Σύνδεσμος  έχει ως  βασική του δραστηριότητα την διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, και αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του Συνδέσμου  απέναντι στο περιβάλλον και της ανάγκης συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιδόσεών του, έτσι ώστε να επιτυγχάνει μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος».

Από τη πλευρά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων σε κοινή τους δήλωση  «υποστήριξαν ότι οι κάτοικοι όχι μόνο συμφωνούν με την υλοποίηση του έργου αλλά και απαιτούν να ξεκινήσει άμεσα. Οι οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της διοίκησης του Συνδέσμου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» δε μας αφορούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου, δίνοντας ένα τέλος στη λειτουργία των σηπτικών βόθρων και τυχόν απόρριψη των λυμάτων υποβαθμίζοντας βάναυσα και επικίνδυνα τη ποιότητα του περιβάλλοντος».