«Καταφέραμε να βάλουμε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε Νέα Πορεία!»

 

Βρισκόμαστε πλέον περίπου τρία χρόνια μετά την ανάληψη της καθηκόντων σας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Μπορείτε να μας κάνετε έναν μικρό απολογισμό θητείας;

«Από την ανάληψη των καθηκόντων, τον Σεπτέμβριο του 2019, μίλησα στους συνδημότες μου για αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή πρακτικής και δράσης, διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. 33 μήνες μετά, με ικανοποίηση σας λέω πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κινείται σε αυτούς τους άξονες.

Ο Δήμος κατέστη σύγχρονος, λειτουργικός και αποτελεσματικός, εισάγοντας σύγχρονες διαδικασίες εξυπηρέτησης πολιτών, κάναμε πράξη τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, αξιοποιήσαμε κατάλληλα το έμψυχο δυναμικό του. Παράλληλα, τακτοποιήσαμε και εξοφλήσαμε χρέη του Δήμου μας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για όλες τις τελεσίδικες και ληξιπρόθεσμες δικαστικές αποφάσεις, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος για αναγκαστικές κατασχέσεις στους δημοτικούς λογαριασμούς.

Η εξωστρέφεια αποκαταστάθηκε. Ο Δήμος σήμερα μετέχει σε κάθε πρόγραμμα από το οποίο μπορεί να λάβει χρηματοδοτήσεις. Νομίζω πως είναι χαρακτηριστικά δύο γεγονότα. Πρώτον, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ -προϋπολογισμός μεγαλύτερος σε σχέση με όλους τους άλλους Δήμους του Νομού μας- και δεύτερον, ο Δήμος μας είναι «πρωταθλητής» Ηλείας στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 μέσω της κατανομής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

H βελτίωση της καθημερινότητας, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, της ύδρευσης και του φωτισμού ήταν τρεις από τους πρωταρχικούς μας στόχους από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας. Και νομίζω πως τα καταφέραμε, με σωστή οργάνωση και την αναντίρρητη εργατικότητα των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Σε ότι αφορά τα έργα, σας αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε:

-να ξεκινήσει επιτέλους η Ανακύκλωση στον Δήμο μας για πρώτη φορά

-να αντικαταστήσουμε το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στα χωριά μας

-να ξεκινήσουμε και σε ορισμένες περιπτώσεις να ολοκληρώσουμε τις εργασίες σύνδεσης σε Βιολογικό Καθαρισμό σε Κοινότητες του Δήμου μας

-να έχουμε πλέον την έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ για το έργο που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της Βουπρασίας με απευθείας παροχή νερού από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού (προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ),

-να έχουμε έναρξη αλλά και ολοκλήρωση εργασιών σε νέες σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Ακόμα, προχωρήσαμε στην την επούλωση των πληγών που μας άφησε η περσινή θεομηνία στον Δήμο μας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες επανεμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στις πόλεις μας.

Τέλος, μετά τα δύο χρόνια πανδημίας και ο τομέας του Πολιτισμού εμπλουτίζεται  με εκδηλώσεις και καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους, θεσμοθετήσαμε εκδηλώσεις, εφαρμόζουμε τουριστικό πλάνο».

 

-Οι στόχοι σας για το τρέχον έτος;

«Οι στόχοι για το τρέχον έτος εμπερικλείονται στο τρίπτυχο, δουλειά, επιτάχυνση των διαδικασιών και των έργων, καθώς και αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου ο Δήμος μας να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή κάτι που το οφείλουμε όλοι απέναντι στα παιδιά μας και στη νέα γενιά. Υπάρχουν πολλά έργα που έχουν τεθεί ως βασικές προτεραιότητες και θα ξεκινήσουν όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βάρδας, το Υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, η ανάπλαση της πλατείας της Ανδραβίδας, η αποπεράτωση και η χρήση των αποθηκών του ΑΣΣΟ στα Λεχαινά, και πολλά ακόμα έργα με ιδιαίτερη σημασία για κάθε Κοινότητα του Δήμου μας».

 

-Θα είστε εκ νέου υποψήφιος το 2023;

«Πρόθεσή μου είναι να είμαι εκ νέου υποψήφιος το 2023 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, διότι αταλάντευτα πιστεύω πως οι δύο θητείες είναι ο ικανός και ορθός χρόνος, πολιτικά και αυτοδιοικητικά, προκειμένου να παραχθεί και να αποτυπωθεί έργο. Και στόχος δικός μου είναι ακριβώς αυτός, να παράξω έργο για τον τόπο μου και τους πολίτες του! Παρότι η πανδημία αποτέλεσε για εμάς τους νέους Δημάρχους ανάχωμα και παράγοντα ανασταλτικό στα όσα είχαμε σχεδιάσει να πράξουμε, θεωρώ πως στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης καταφέραμε πολλά. Συνεχίζουμε πλέον με εντατικότερους ρυθμούς, εξελίσσοντας τον τόπο μας, μετατρέποντας τον σε έναν Δήμο σύγχρονο και φιλικό, με ευρωπαϊκή λειτουργία και εξωστρέφεια, έναν Δήμο για όλους, όπως προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί. Τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός, όχι για εμένα τουλάχιστον. Έτσι πορεύτηκα στην ζωή μου ως σήμερα και έτσι θα συνεχίσω. Οι πολίτες κρίνουν την δημοτική αρχή καθημερινά και θα μας κρίνουν και στις κάλπες το 2023. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι τέλειος , ωστόσο προσωπικά ως Γιάννης Λέντζας, αλλά και συνολικά η δημοτική αρχή πορευόμαστε με μοναδικό μας γνώμονα την προσφορά στο μέλλον του τόπου μας. Στόχος μας είναι να αφήσουμε έναν καλύτερο Δήμο από αυτόν που παραλάβαμε και πιστεύω ακράδαντα πως έχουμε καταφέρει να βάλουμε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε Νέα Πορεία!».