Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετώπισε ο Δήμος από τη θεομηνία «ΜΠΑΛΛΟΣ», στις υποδομές του Δήμου, καθώς και στην οδοποιία τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στην περιφέρεια.

Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε με τη διάθεση μηχανημάτων έργου.

Αναφερόμενος στους Προέδρους  των Κοινοτήτων, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αρραγής συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους, και τους ιδιώτες - εθελοντές.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, δασαρχείο, πολιτική προστασία, που αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μια αντίστοιχη κατάσταση έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι αποτελεσματική.

Τονίστηκε πως παρά τις αυξημένες ποσότητες νερού που σημειώθηκαν στην θεομηνία  «ΜΠΑΛΛΟΣ» δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, ενώ όπου χρειάστηκε η επέμβαση του Δήμου και των υπολοίπων δυνάμεων ήταν άμεση.

Τέλος το λόγο πήραν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης σε επερχόμενες κακοκαιρίες.