Με επιτυχία συνεχίστηκε η εκστρατεία εμβολιασμού στους εργάτες γης

«Υγεία και προστασία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης»

 

Μια πρωτοπόρα δράση που διοργανώνεται στη Νέα Μανολάδα από κοινού με την 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στις ευπαθείς ομάδες (εργάτες γης) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Μια πρωτοπόρα δράση που διοργανώνεται στη Νέα Μανολάδα από κοινού με την 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο της Νέας Μανολάδας από το κινητό συνεργείο εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ, από 13:00 έως 18:00, με 102 εργάτες γης να εμβολιάζονται.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας υποδέχθηκε θερμά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στη Νέα Μανολάδα, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία και την στήριξη.

 

Γ. Λέντζας: «Στην Υγεία δεν χωρούν διαχωρισμοί»

«Οι εμβολιασμοί γίνονται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, αλλά και την τεράστια βοήθεια που μας προσφέρει η 6η ΥΠΕ και ο Διοικητής και φίλος κ. Καρβέλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Όπως επεσήμανε ο Γιάννης Λέντζας, η Νέα Μανολάδα, είναι το πρώτο σημείο όπου γίνονται εμβολιασμοί σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως οι εργάτες γης. «Την προηγούμενη εβδομάδα εμβολιάστηκαν 84 άτομα και άλλα 62 είχαν εμβολιστεί νωρίτερα. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 100. Θα υπάρχουν εμβολιασμοίσχεδόν κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όλη αυτή την πληθυσμιακή ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Η Υγεία προσφέρεται σε όλους και στην Υγεία δεν χωρούν διαχωρισμοί καιαποκλεισμοί», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

 

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τους ΑΜΚΑ

Σε ότι αφορά προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την έλλειψη ΑΜΚΑ σε ορισμένους εργάτες γης, ξεπεράστηκαν άμεσα με την έκδοση προσωρινών ΑΜΚΑ. «Είμαστε σε συνεχή επαφή, οι υπηρεσίες του Δήμου και το Κέντρο Κοινότητας μέσω του διαπολιτισμικού Κέντρου, με το Υπουργείο Εργασίας, και όποια προβλήματα παρατηρούνται λύνονται με την έκδοση προσωρινών ΑΜΚΑ. Γίνεται καταγραφή έτσι ώστε να περαστούν στο σύστημα, για να μπορέσουν να γίνουν και οι επαναληπτικές δόσεις και να εξασφαλίσουμε υγεία και προστασία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλο τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης», επεσήμανε ο Γιάννης Λέντζας. 

 

 

Γ. Καρβέλης: «Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμαρχο»

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει το Υπουργείο Υγείας στην συγκεκριμένη εκστρατεία εμβολιασμού.  «Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, σε μία συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των εργατών γης της περιοχής της Νέας Μανολάδας, ο Υπουργός κ. Πλεύρης έλαβε την απόφασηνα προχωρήσουμε άμεσα στη δράση του εμβολιασμού.Το Υπουργείο Υγείας και προσωπικά ο ίδιος ο Υπουργός πιστεύει πάρα πολύ σε αυτή την δράση προκειμένου να καταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να εμβολιάσουμε και αυτή την πληθυσμιακή ομάδα», επεσήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ακολούθως ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει η 6η ΥΠΕ με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην υλοποίηση της δράσης.  «Ως 6η ΥΠΕ, υλοποιώντας την απόφαση του Υπουργού, ήρθαμε σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τον αγαπητό φίλο και γιατρό, Γιάννη Λέντζα, οργανώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδικασία μέσω της κινητής μονάδας που διαθέτουμε, εμβολιάσαμε την περασμένη εβδομάδα 84 εργάτες και σήμερα θα εμβολιάσουμε 102. Θαεπανέλθουμε την ερχόμενη Παρασκευή με μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμού και σιγά-σιγά θα ολοκληρώσουμε πλήρως τον εμβολιασμό τους , ώστε να είναι και οι ίδιοι ασφαλείς, όσο και η δημόσια υγεία της περιοχής», τόνισε ο Γιάννης Καρβέλης. 

Στη δράση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μανολάδας κ. Ξενοφών Ανδρέου.