Οι τρεις «εκκολαπτόμενοι» μάγοι με τα δώρα

Ο  Δήμαρχος Πηνειού κύριος Ανδρέας Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Πηνειού  κύριος Νίκος Γεωργόπουλος  και ο τρίτος εκκολαπτόμενος μάγος κύριος  Έκτορας Ρουμελιώτης Δημοτικός Σύμβουλος προερχόμενος από την αντιπολίτευση  του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης συνεχίζουν με την απροκάλυπτη στάση τους να παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου αποχέτευσης  «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ». Με  σπασμωδικές κινήσεις, κινήσεις εντυπωσιασμού και άνευ νομοθετικής  υποστήριξης προκαλούν ανήκουστο βλάβη στην οικονομική και διοικητική λειτουργία του Συνδέσμου.

Γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του κυρίως την κοινωνία, τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» και την περιφερειακή αποκεντρωμένη διοίκηση θέτουν σε κίνδυνο ένα έργο πνοής για τους κατοίκους των περιοχών που αδημονούν να συνδεθούν οι οικίες τους με το δίκτυο αποχέτευσης. Ο κίνδυνος να μην υλοποιηθεί το έργο είναι ορατός. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη υλοποίησης του έργου των 6.500.000,00 ευρώ, με ευθύνη του Συνδέσμου, τα χρήματα θα γίνουν απαιτητά από την ΥΠΕΣ και ταυτόχρονα  θα κατηγορηθεί το Δ.Σ του Συνδέσμου για παράβαση καθήκοντος.

 Χωρίς τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα από την περιφερειακή αποκεντρωμένη διοίκηση και με μοναδικά όπλα το «ισχυριζομέθα» και «απαιτούμαι» θέλουν να αναλάβουν τη διοίκηση του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ». Αιδώς Αργείοι! 

Προφανώς δε γνωρίζουν οι «μαθητευόμενοι»  μάγοι ότι με τα «καουμποηλίκια» θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του εργοστάσιου επεξεργασίας υγρών λυμάτων με κίνδυνο να δημιουργηθεί περιβαλλοντική όχληση στη προστατευόμενη περιοχή του ευαίσθητου οικοσυστήματος που περιλαμβάνει τη  λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και του Κυλλήνειου κόλπου  διότι ο Σύνδεσμος δε μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στο εργοστάσιο. Και αν οι δυο μαθητευόμενοι μάγοι κύριοι  Νίκος Γεωργόπουλος  και Έκτορας Ρουμελιώτης δε γνωρίζουν από διοίκηση του δημόσιου τομέα, ο τρίτος  ο Δήμαρχος Πηνειού κύριος Ανδρέας Μαρίνος δε νοείται να μη γνωρίζει. Κύριοι  η άγνοια νόμου διώκεται ποινικά σύμφωνα με το νόμο.

Χωρίς καμία διάθεση μικροπολιτικής και κακόβουλης κριτικής και εμπάθειας στο πρόσωπο σας  νιώθω την ανάγκη να τονίσω, ότι αυτό το τόσο βασικό έργο υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθεί- αν βέβαια το επιτρέψετε- θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, διότι δεν θα υπάρξει άλλη  φορά χρηματοδότηση κατασκευής του. Συμβουλευτικά και όχι επικριτικά, θέλω  να τονίσω, ότι έργα όπως η επέκταση του βιολογικού και η ομαλή λειτουργία του εργοστάσιου , είναι πολύ σημαντικό για τη περιοχή  μας. Έχουν επενδυθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστούν τα έργα του βιολογικού  και θα συνεχίζονται να επενδύονται . Έχουμε υποχρέωση να φροντίζουμε τόσο για την υλοποίηση όχι μόνο των έργων που πρόκειται να κατασκευαστούν, όσο να φροντίζουμε και για την καλή λειτουργία τους( Ε.Ε.Λ, αποχετευτικό δίκτυο, αντλιοστάσια κ.α).

Είναι καταστροφικό λοιπόν, να προσπαθήσουν να το ακυρώσουν ελάχιστοι κινούμενοι από προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Εφιστώ την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών που ήδη εξυπηρετεί  απρόσκοπτα ο Σύνδεσμος και στους κατοίκους που πρόκειται να εξυπηρετήσει μελλοντικά ο Σύνδεσμος αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» , διότι αυτό το έργο δεν πρέπει να χαθεί από τις ενέργειες κανενός. Εγώ από τη θεσμική θέση που κατέχω και η οποία είναι σε ισχύ διαβεβαιώνω τους κατοίκους ότι ο Σύνδεσμος  θα κάνει ότι είναι δυνατόν, για να ολοκληρώσει το έργο επέκτασης αποχέτευσης και  η οποία  περιλαμβάνει το Νιοχώρι, το Στρούσι, το Σταφιδόκαμπο, το Μαρκόπουλο και την Αγία Μαύρα.

Κύριοι με την αρνητική στάση που κρατάτε, να γνωρίζετε ότι  οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι συνέπειες οδυνηρές. Άσχετα ποιους η ζωή δικαιώσει ή θα διαψεύσει σημασία έχει, όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε την πρόοδο και το μέλλον του τόπου μας.

Κύριοι με τη στάση σας δε πρόκειται να «ψηλώσετε πολιτικά».

Κύριοι ρίξτε αλλού τα «βέλη» σας, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα φροντίσετε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Σύνδεσμο αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ».

 

 

Ο Πρόεδρος Αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

 

Κωνσταντίνος Χαντζής