Συνάντηση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλο Β.

Τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, για θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς ο δήμος, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19, επιδημιολογικά έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές.

   Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βάρδας, ο κ. Γιαννόπουλος μετέφερε στον Δήμαρχο κ. Λέντζα και στους συνεργάτες του, την τελευταία ενημέρωση που έχει για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και ενημερώθηκε με τη σειρά του για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και όλων των αρμοδίων φορέων, για την έξοδο του δήμου από το επίπεδο Β΄ (αυξημένου κινδύνου). Μάλιστα ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα διενέργειας γρήγορων τεστ (rapid test) σε όλες τις Δ.Ε του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Γιαννόπουλο για την σημαντική και καθημερινή – όπως είπε - συμβολή του, στο έργο της Δημοτικής Αρχής, στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

   «Όπως εξελίσσεται το πανδημικό φαινόμενο, άπαντες κατανοούν πως δεν πρόκειται να απαλλαγούμε σύντομα από αυτή την τόσο πολύπλευρη και σύνθετη υγειονομική κρίση. Γι' αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι, με αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης, να τηρούμε πιστά, τα μέτρα που ανακοινώνει το Υπουργείο Πολ. Προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να καταφέρουμε να περιορίσουμε, αλλά και να ανακόψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, στις δηλώσεις τους, τόνισε «Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να συζητήσουμε και να εκτιμήσουμε το πως διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής επιδημιολογική κατάσταση στο Δήμο μας. Συζητήσαμε διεξοδικά την ανάληψη και την εφαρμογή πρωτοβουλιών, με σκοπό τον έλεγχο, και την ελάττωση της διασποράς του ιού. Σε απόλυτη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουμε την διενέργεια rapid tests, ώστε να υπάρχει καθημερινή αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας, καθώς και της διασποράς του κορωνοϊού, και όπου -και αν - χρειαστεί να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προασπίσουμε την υγεία των συνδημοτών μας. Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών ασθενών,  το ότι ο γειτονικός Νομός έχει αυξημένο ιικο φορτίο, και ότι υπάρχει αυξημένη μεταδοτικότητα, δημιουργεί μια υγειονομικά δύσκολη κατάσταση. Για τους λόγους αυτούς, συστήνουμε σε όλους τους συνδημοτες μας, να τηρήσουν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με ατομική ευθύνη, που συνεπάγεται και κοινωνική, ευελπιστώ πως σύντομα θα επιστρέψουμε  στην κανονικότητα της ζωής μας».

   Παρόντες στην ενημέρωση, ήταν επίσης η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γεωργία Κακαλέτρη, οι Αντιδήμαρχοι Πολ. Προστασίας Παν. Βαγγελάκος και Παιδείας, Πολιτισμού & Κοιν. Πολιτικής Νίκος Σίνος καθώς και ο Πρόεδρος  του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος