Παραλαβή και τοποθέτηση δύο απινιδωτών στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τους παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

 

Γιάννης Λέντζας: «Βάζουμε σήμερα ένα μικρό λιθαράκι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές»

Δύο σύγχρονους απινιδωτές παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας  Κώστα Τσαούση για την παροχή πρώτων βοηθειών και την διάσωση ανθρώπινων ζωών. 
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας παρέλαβε τους απινιδωτές και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πρόεδρο του Ι.Σ. Αμαλιάδας, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνέδραμε για την απόκτηση και την προσφορά των σημαντικών αυτών ιατρικών εργαλείων διάσωσης.  
Ο ένας απινιδωτής τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα Λεχαινά και ο άλλος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, καθώς υπάρχει αυξημένος όγκος τουριστών στο λιμάνι. 
«Σε όλη την Ευρώπη, 350.000 ζωές χάνονται κάθε χρόνο από ανακοπή, όταν υπολογίζεται ότι 100.000 από αυτές θα μπορούσαν να σωθούν. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε, να θωρακίσουμε τη χώρα ώστε τέτοια περιστατικά να προλαμβάνονται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο μας βάζουμε σήμερα ένα μικρό λιθαράκι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Στόχος μας είναι να αυξηθεί η διασπορά απινιδωτών σε όλο τον Δήμο μας, αλλά και σε όλη την Ηλεία», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.