Ο Δήμος μας, εισέρχεται στην εποχή της Ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στηρίζει με δράσεις, και ενέργειες τη προστασία του Περιβάλλοντος

 

Ο Δήμος μας, εισέρχεται στην εποχή της Ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. απευθυνόμενος στους Δημότες αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συνδημότες,

Θέλω με χαρά να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος μας, συμμετέχει οργανωμένα στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Προτεραιότητά μας, η ανάπτυξη, και εξάπλωση της ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον.

Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

Ζήτω από εσάς, την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα:

α. Όταν μια ηλεκτρική συσκευή, (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) σταματήσει να λειτουργεί, πρέπει να ειδοποιείτε το Δήμο για να την παραλάβει προς ανακύκλωση. (Προσοχή! Μη τη βγάζετε στο πεζοδρόμιο πριν από προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με το Δήμο, στο τηλ. 2623-360604. Μόνο μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται ασφαλώς προς απορρύπανση, ανακύκλωση).

β. Τα σημεία προσωρινής αποθήκευσης αυτών των συσκευών, είναι τοποθετιμένα στην είσοδο των Δημαρχείων Λεχαινών, Βάρδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνη και Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, όπου μπορείτε και εσείς, βοηθώντας το Δήμο, να φέρετε τις συσκευές που δεν λειτουργούν (computer, σκούπα, ψηστιέρα, κλιματιστικό κλπ).

 

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος συνέβαλαν οι Αντιδήμαρχοι Γιαννίτση Α. και Βαγελλάκος Π.  με τη συνεργασία και υποστήριξη της εταιρίας “Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ”, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για τη διαχείριση αυτού του προγράμματος.

Θα επιθυμούσα να σας πληροφορήσω, ότι τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε μια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, αν τους πάτε την αντίστοιχη παλαιά, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να την παραλάβουν και να την παραδώσουν στο Σύστημα Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που θα φροντίσει στη συνέχεια για την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωση τους.  

Αγαπητοί Δημότες, πιστεύω ότι η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική, και πραγματοποιείται με εύκολο τρόπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας, που είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Σας ζητώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια για το καλό όλων μας αφού η λέξη Ανακύκλωση είναι συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή!»