Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Ουσιαστικές και εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις του στην Αθήνα ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γ.

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χ. στο γραφείο του στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στον Υπουργό τα πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Τόνισε το πλήθος των πλεονεκτημάτων της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει το Δήμο μας, καθώς διαθέτει Λιμάνι, και Αεροδρόμιο, με «απέραντη» ακτογραμμή και σπάνιο πευκόδασος, τις Ιαματικές Πηγές, τις μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και το πρωτογενή αγροτικό τομέα.

Συζήτησαν για τον Ιατρικό Τουρισμό με χρηματοδότηση των υποδομών εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών που έχει ο Δήμος μας, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.  

Από τη πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε πως θα βρίσκεται αρωγός σε ότι χρειαστεί ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοΐζου Β. και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαρβαρέσος Κ.

 

Αμέσως μετά ο Δημάρχος συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Επιτελείου Νοτίου Ελλάδας του αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ντζιοβάρα Π.

Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γ. έθεσε στον κ. Ντζιοβάρα Π. την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα Λεχαινά και στη Βάρδα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στον Προϊστάμενο του Επιτελείου ότι για τη στέγαση των τμημάτων της Αστυνομίας των Λεχαινών και της Βάρδας, ο Δήμος έχει παραχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία οικόπεδο ώστε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να ξεκινήσει τις διαδικασίες των μελετών για  ανέγερση νέων Αστυνομικών Τμημάτων στα Λεχαινά και στη Βάρδα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ζήτησε να στελεχωθούν τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου μας, με προσωπικό για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Από τη πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Ντζιοβάρας Π. διαβεβαίωσε πως ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να έχει τον χώρο και τη στέγη που απαιτείται για την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία της σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο.

Σε λίγες μέρες αναμένεται η παραχώρηση του κτιρίου των Εργατικών κατοικιών από το ΟΕΚ στην Ελληνική Αστυνομία και η έναρξη της μελέτης για την μετατροπή του χώρου σε σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος με χρονικό ορίζοντα εντός του έτους, ενώ για την ανέγερση του Αστυνομικού  Τμήματος Βάρδας προκρίνεται η λύση της σύμπραξης Δημοσίου με Ιδιώτη.