Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλληνης κ. Λεντζας Γ στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Α. 

Συνάντηση με τον Προεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Α. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα , από τον Δήμαρχο Ανδραβιδας-Κυλληνης κ. Λεντζα Γ. την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλετρη Γ.,και τον κ.Σερέτη Α. σύμβουλο αγροτικών θεμάτων του Δήμου μας.

Στην συνάντηση παρατέθηκαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αγροτές του Δήμου μας, όπως το πλαφόν της αποζημίωσης των 70000 ευρώ ετησίως ανά παραγωγό, το πρόβλημα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ως προς την κάλυψη της καλλιέργειας της φθινοπωρινής πατάτας η οποία ζητήθηκε να είναι έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους, και όχι 31 Δεκεμβρίου που είναι σήμερα, καθώς και το πρόβλημα της ακαρπιας που παρατηρείται στα εσπεριδοειδή.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αλλάξει το ποσό αποζημίωσης ανά παραγωγό ετησίως από 70000 ευρώ και θα ανελθει στο ποσό των 210000. Επίσης επίκειται  αλλαγή  κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ στους επόμενους μήνες, και εκεί θα γίνει προσπάθεια για αλλαγή  στον χρόνο ασφαλιστικής  καλυψης της φθινοπωρινής πατατας εως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους μαζί και με άλλες καλλιέργειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που οφείλεται στην αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. 

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα της ακαρπιας των εσπεριδοειδών ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να εξετάσει το πρόβλημα και να ενημερωθεί από τους γεωπόνους του τοπικού  παραρτήματος του ΕΛΓΑ.