Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/05) στην αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Λεχαινών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Κεκάτου Δ., ενόψει της αντιπυρικής περιόδου με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων.

Θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν:

 

1.         Ο προγραμματισμός Δράσης Αντιπυρικής Προστασίας.

 

2.         Οι διεργασίες για τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος Δ. τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, αναφέροντας αναλυτικά τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος και θα παραχωρήσει προς αξιοποίηση στη Π.Υ. σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Μπαλκάμος Κ. αναφέρθηκε στο μνημόνιο ενεργειών, και δράσεων, με τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων, αλλά και για τους χώρους συγκέντρωσης του κοινού σε περίπτωση προληπτικής εκκένωσης.

Ο εκπρόσωπος της 117 ΠΜ κ. Μπέκας ανέφερε ότι: «η 117 ΠΜ σε περίπτωση ανάγκης θα είναι παρούσα, ακόμα και με την επέμβαση των ομάδων «Δευκαλίων».

Ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Πετρακης τόνισε πως: «η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρότι έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού είναι σε μέγιστη ετοιμότητα.

Επίσης στη συζήτηση επισημάνθηκε, η σημασία της πρόληψης και η ανάγκη για έγκαιρη και συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

 

Έκδηλη ήταν η διάθεση όλων για συνεργασία, για να αντιμετωπιστούν όποια προβλήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Τέλος, ο Αντιδημαρχος κ. Κεκάτος ανέφερε πως τις επόμενες μέρες η Πολιτική Προστασία του Δήμου θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους Προέδρους, παρουσία και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών,  για τον αρτιότερο συντονισμό, και ενημέρωση των δράσεων που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Μπαλκάμος Κ.,  ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Πετράκης Ε., ο Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Λεχαινών κ. Λάττας Θ., ο Λιμενάρχης Κυλλήνης Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Φουσέκης Ι., η Διοικητής του Α.Τ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης Αστυνόμος Α΄ κα Στάικου Μ., ο Διοικητής Α.Τ.  Βουπρασίας Υπαστυνόμος Α΄  κ. Λαγκαδινός Ν., ο εκπρόσωπος της 117 ΠΜ Ανδραβίδας κ. Μπέκας Γ. , ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Θωμόπουλος Δ., ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Κορδονούρης Γ., και η Πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Μπιτούνη Π.